Lite vuxet också: beställd nyårsblåsa bl a

Japp som avslut på 2013 års bildrace kommer faktiskt något vuxet. Och först ut ytterligare en kreation som skulle gå till huset bredvid. För inhandling utav dessa tyger åkte vi faktiskt tillsammans till Jofotex. Tyget till överdelen hittade hon nästan med en gång och hon hade en ganska klar bild av ungefär vad hon var ute efter färgmässigt. Sedan kom jag med lite input och olika idéer ikring hur man kunde göra. Hon berättade vad hon ville ha som utgångspunkt och det var att det skulle vara en klänning som funkade för amning. Tillsammans kom vi fram till den här lösningen: 
 
Samtliga tyger inhandlade på Jofotex. En salig blandning utav mönster med ett snyggt resultat. Jag har dock inte sett slutresultatet på beställaren så jag hoppas det blev till belåtenhet.
 
Resultatet är alltså en blanding utav tre tyger. Och även en salig blandning av mönster och idéer. Utgångspunkten till överdelen tog jag från ett nummer av Ottobre dam. Egentligen var det en omlottkofta med lite annorlunda. Jag klippte ut delarna och gjorde direkt några små ändringar. Sydde upp en toille (nedan) och gick över så hon fick prova. Och gjorde ytterligare några ordentliga justeringar i mönstret för att sedan klippa till överdelen ovan. Ränderna ger en riktigt häftig effekt när de hamnar på lite olika håll. Kjoldelen ville hon sedan ha slimmad men ändå med lite volym nedtill, så mitt förslag blev en lite klockad variant i fyra våder. Något som i alla fall ser riktigt snyggt ut på provdockan. Lite spetsinslag hade vi också kommit överens om att hon skulle ha i klänningen så vi satsade på att göra en avskärning i midjan, ett volangavslut på kjoldelen och så som "muddavslut" på ärmarna. 
 
Som nämnt tidigare användes alltså överdelen till klänningen nedan som toille för klänningen ovan. Men när jag ändå var igång kunde jag ju lika gärna fixa till en klänning till mig själv. Dock med en annan lösning på kjoldel och lite andra smådetaljer. Jag kan inte bära upp omlott något bra till exempel. Sp omlottdelarna sydde jag helt sonika fast i varandra, med ett helt annat resultat. Hur man får till kantningen och den annorlunda skärningen vid "axelsömmarna" ska jag berätta om i nästa inlägg. När jag först såg det här tyget tyckte jag jättemkt om det. När det kom hem kände jag mig mera tveksam, men nu när det är "förädlat" känns det bra igen. Det gör sig som klänning helt enkelt.
 Tyg: inköpt genom Tygsamlarna på Facebook av någon som i sin tur köpt det på Tradera. Och samma tyg är använt rakt igenom hela klänningen.
 
Egentligen borde jag ha börjat det här inlägget med den här toppen. För den syddes faktiskt över en månad tidigare. En bit tyg som blev över som jag inte alls om på vad jag skulle göra med först. Men eftersom jag behöver flera t-shirts/toppar så bestämde jag mig för att det var vad tygbiten skulle få bli. Och jag är nöjd. Och visst är det snyggt att kanta med samma tyg som man syr i? Ha ha, ingen ledande fråga där inte, men jag lovar, du får tycka annorlunda. Jag tycker i alla fall att det är snyggt!
 
Tyg: inhandlat genom Facebookgruppen RireMix. Franskt modetyg, en följsam härlig viscosejersey med lycrainblandning.
 
Och med det: hej och tack syår 2013 och varmt välkommen syår 2014 (bara några veckor in på året). Jag hoppas på många spännande utmaningar och framför allt på att jag får tiden att utmana mig själv mellan varven.
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma:

Jätte snygga klänningar och tunikan med. Du är så duktig.

Svar: Tack vännen! Hoppas du får en trevlig helg nu! Kram
Älsklingsfrö®

Cecilia:

Wow, otroligt fint. Tänk vilken frihet att kunna sy kläder till vuxen sådär. Väldigt fina modeller!

Svar: Tack så mycket! Kul att du gillar dem. Ja, det är väldigt kul att kunna få till det som man själv vill ha det. Blir inte rätt på första försöket, men någon gång i alla fall :-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: